Got myself a haircut

Igår var det skola, sen hem och ha något möte med min local coordinatior. Efter det drog vi till walmart och sen till In n Out, stört gott! Sen drog jag och kollade på skolans Powder Puff match med blake, daniel, maiken och massa andra, för er som inte vet vad Powder Puff är, så är det Amerikansk fotboll med cheerleaders, bara det att det är tjejerna som spelar och killarna som cheerar...

Idag, vanlig dag i skolan, sen drog jag och Maiken till Redding och shoppade lite. Som en liten impulsgrej så klippte jag mig svinkort, fråga mig inte varför..

Imorgon är det homecoming, alla lektionerna kommer vara kortare och i slutet kommer dom ha ett "rally", vilket typ är att man taggar inför kvällen. Fotbollsmatchen och dansen som är efteråt. Vi får se hur det blir!

I helgen ska jag kanske till Blakes range och campa med massa folk, om jag får för min värdmamma!
Resten är öppet!





Såhär ser det ut längs vägarnaaa


In n Out <3


Dagens tema på homecoming-week var Jamaican Day, Clayton ger den.

Monday morning

Måndag, back to work. Var sådär trött som man ska vara en måndag. Fick lämnat in mina vaccinationspapper till skolan idag, så ska inte behöva ta några fler sprutor medans jag är här, thank god. Pratade även med min Syv Mr. Martinez om att byta min American Government-klass till något annat. Han sa att det kanske är möjligt (Y). Men de enda två kurserna som det fanns plats i var drama och drafting. Så jag ska välja drafting i så fall. Det är typ som Cad tror jag!

Jag insåg att jag inte har berättat ordentligt om vart jag bor, dåligt. Att jag bor i Cottonwood har väl ingen undgått, men vad är det? Cottonwood är lite utav en förort till Redding med ca 90 000 invånare. Cottonwood ligger ca 15 minuter ifrån Redding. Ca 5 minuter härifrån ligger en annan förort, Anderson. Där har vi Bl.a. Walmart och lite klädaffärer och restauranger.
Jag bor ungefär 10 minuter med bil från skolan. Men Louanna kör mig dit och hämtar mig varje dag.

Jag börjar nu komma in i kompiskretsen, vilket känns skönt. Det är alltid svårt att komma till ett nytt ställe där folk har känt varandra i flera år, plus att skolan redan hade hållt på i tre veckor när jag kom. Men nu känner jag mig mer och mer hemma och har redan lärt känna massvis av människor och jag försöker komma ihåg allas namn vilket är ett rent helvete. För typ 1 och 1/2 vecka sen kunde jag typ fyra namn, vilket var lite jobbigt när fler visste mitt namn.. Men jag upptäckte att man klarar sig förvånansvärt bra utan att behöva kunna folks namn! Det finns fortfarande folk jag snackar med var och varannan dag som jag inte har en aning om vad de heter..

Jag vet att jag är dålig på att lägga upp bra bilder, jag är en usel fotograf men ska försöka att ta fler kort! Som tröst lägger jag upp ett kort från i fredags som lite utfyllnad, som dock redan ligger uppe på facebook.




Hemma hos Talyn
Jag och Daniel

Three weeks, September 25

Idag har jag varit här i tre veckor. Har ännu inte fått smaka på hemlängtan, vilket är bra. Men det lär väl komma snart.

Helgen såg ut såhär: I fredags kom Blake och hämtade mig och Daniel, sen drog vi till Talyn. Det var jag blake, daniel, maiken, kate, dani och talyn. Vi chillade, och sen drog vi typ ut och körde lite och träffade lite annat folk, kul kväll!

Igår (lördag) var jag hemma hela dan och tog det lugnt.

Idag har jag tagit det lugnt också, käkade amerikanska pannkakor med lönnsirap till frukost! När som helst ska jag dra till kate som bor på granngatan, och ska träffa henne och hennes faster som är svensk! Så ska snacka lite svenska. Sen lite läxor och grejs.

Nästa vecka är det homecoming-week. Varje dag har ett tema man ska klä ut sig till, vi får se hur det blir med den saken. Sista dagen (fredag) kommer skollaget spela match mot några jag inte kommer ihåg vad dom heter, och efter det är det nån form av dans. Kommer förmodligen med mer info om det.



De två tjejerna till vänster om mig var med i fredags, Talyn och dani.

De två tjejerna till vänster om mig var med i fredags, Talyn och dani.

Torsdag

Fullspäckad dag bestående av Skola, Vaccination och Round Table. Och nu matteläxa sen sova. Fredag imon, g3d3n!




Settled down.

Jag har lovat er att jag ska skaffa någon form av blogg medans jag är här. Så här är den!

Jag har nu varit här i lite mer än två veckor och allt känns bra, skolan funkar och jag har fått många vänner.
I fredags var jag och Blake och kollade på West Valley Eagles spela match. Det är vårat skollag i Amerikansk fotboll. Och det är verkligen som en folkfest, det är jättemycket folk, allra flest från skolan. Man går runt och snackar med folk och har det jävligt kul helt enkelt, och så kollar man såklart på matchen om man har tid hehe.

I söndags fyllde min värdmammas mamma (min värdmormor) år, så en del av släkten var här och åt. Jag, Bobby(utbytestudent-bror från kina), Scotti(värdmammas dotters barn) och Kylie(samma) spenderade kvällen i trädgården och spelade fotboll och badade i poolen.

Första dagen i skolan var för ungefär två veckor sedan, jag fick då träffa min guidence counselor (syv) vi satt och pratade en stund och fick sedan välja sex ämnen, jag valde följande:

Engelska (obligatorisk)
Trig/precalc (matte, obligatorisk)
U.S. History (obligatorisk)
Imaging (Photoshop)
P.E
American Government (Sjukt tråkig, ska nog byta den om det är möjligt)

Största skillnaden i skolan är att man inte alltid är i samma klass. Här väljer man som sagt sex kurser och så har man liksom en klass i varje kurs.
Alla har lektion, rast och lunch samtidigt här vilket gör att det är alltid ett sjukt drag i matsalen. Varje lektion är ungefär 55 minuter och man har samma lektioner varje dag.

Igår va jag och shoppade med Maiken(norsk utbytesstudent) och hon hängde även med våran familj till Tacobell efteråt vilket för övrigt är sjukt gott och jag fattar inte varför det inte finns i Sverige...

Helgens planer är lite diffusa, men på fredag ska vi till Talyn typ och jag och blake kommer förmodligen hitta på nått hyss nån av dagarna.

Kate Sjoberg va nyss här och hjälpte mig med matten, tack, det behövdes...

ETC som är organisationen som arrangerar allt med värdfamilj och sånt kommer anordna fyra resor som man kan välja att följa med på.
Den första är till Grand Canyon $300 plus flyg, sista anmälningsdatum har redan varit.
San Fransisco 11-14 November $485 plus flyg
New York och Washington DC någon gång nästa termin.

Får se vad det blir!

Det här får nog räcka som första inlägg, nu vet ni på ett ungefär hur jag har det, alltså BRA!



 




RSS 2.0